Zvažuji nákup Macka a chtěl bych zjistit jak je mechanicky odolný. Má někdo zkušenosti s pádem mb z malé výšky? Zatím mám Apple wireles keyboard a ten se jeví bytelně.
Mám mac teprve od včerejšího večera, takže mi moc nepřísluší to hodnotit, ale nechci zažít to, že by mi někde spadl. To by se ve mě asi krve nedořezal.
Každopádně už teď ti můžu říct, že ta unibody konstrukce je opravdu pevná a bytelná. U žádného jiného notebooku jsem podobnou pevnost neviděl, takže si myslím, že i v případě pádu by měl "něco" vydržet, záleží jak ti šikovně ti spadne.
Nikdy dřív mi NB na zem nespadl, ale po týdnu co jsem koupil MB ALU jsem si při odchodu z kanclu nevšiml, že mám otevřený zip v brašně, ozvala se strašná rána, milášek ležel na zemi a já málem taky - naštěstí dopadl na plocho a na koberec, takže ani škrábanec. Takže já potvrzuji odolnost
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4 MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9
Dynamická energie se při pádu na plochu líp rozloží. U mne to byl nešikovný pâd na hranu, navíc v tom batohu byly ještě knihy, takže o to byl ten pád horší. Dno toho note je a plastu (tomu se nic nestalo) ale problém je kovovými boky a plochou okolo klávesnice. Zatimco ten plast jenom propružill, hliník ten otřes psychicky nezvládl. A co jiné materiály? Kevlar?
PS: Všechny mé hračky jinak mají vlídné a citlivé zacházení.